Betsie

Hier foto’s van Betsie vanaf de eerste dag dat ik haar gezien heb startend in het nest met haar andere broers en zussen.

 Moeder Vito met haar kinderen 09-04-2015,
Vader  Ubbor
Haida van de Marohoeven

Zo zag onze Betsie eruit toen ik haar had uitgekozen om bij ons te komen wonen, je begrijpt op slag verliefd.


Eerst even slapen na de lange reis naar mijn nieuwe huis, wakker worden en dan kijken……..waar ben ik

 

Honger en dorst na een lange reis van Budel naar Streefkerk

Toen Betsie bij ons kwam wonen waren Boris en Bertus al op leeftijd, Boris 12 jaar en Bertus 9 jaar, beide hadden ze zoiets van wat doe je ons aan. Weer z’n jong ding in huis die overal in bijt en je voor de voeten loopt. Wij zijn oud en willen onze rust, daar en tegen was Bento net 2 jaar geworden dus die wilde wel spelen met Betsie, die twee waren ook onafscheidelijk.

Mijn gekke tweetal

Bij het hebben van een pup hoort ook cursus lopen, deels voor de socialisatie en deels is het fijn dat als je je hond roept dat hij/zij dan ook luistert. Met Betsie heb ik de volgende cursussen gelopen, puppycursus, gehoorzame huishond (GHH) en de elementaire gehoorzaamheid (EG).


Zo vermoeiend cursus lopen, dan val je neer in het kleinste mandje om vervolgens in slaap te vallen

Betsie en ik zijn niet zo van de gehoorzaamheid cursus maar meer van wat spelenderwijs leren, we zijn dus speur cursus gaan doen. Eerst de beginners cursus en daarna de gevorderden.

We zijn begonnen met speuren op het terrein van de hondenschool, later op locatie als hier in het puin ergens in Gouda. Nu gaan we wekelijks op zondagochtend van 9.30 tot 12.00 in Putte, plaatsje vlakbij de Belgische grens. Voor Betsie is dat genieten en als we thuis komen dan valt Betsie in slaap tot bijna de volgende ochtend. Speuren is zeer intens voor een hond omdat het grootste deel met het hoofd werken is.

Het speuren is voor nu een poosje over want Betsie is aan het einde van haar dracht, vandaag dag 50 nog ongeveer 13 dagen te gaan.

      Het avontuur kan beginnen