Baukje

Enjoy van Chika’s erf, roepnaam Baukje

Nadat ik met Betsie een mooi nestje heb gehad ging ik er over nadenken om er nog een teefje bij te nemen om daar in de toekomst ook mee te gaan fokken. Heb mij ingeschreven bij Hanneke voor een pup uit de combi Q’ba x Wulf. Op 30 april 2017 is Enjoy van Chika’s erf geboren, haar roepnaam is Baukje

Baukje die opgroeide bij haar moeder Q’ba met de goede zorgen van Hanneke

Toen kwam het moment dat ik een pup mocht uitkiezen, keuze uit twee. Baukje was een verrassing bij haar geboorte, het zou een klein nestje zijn. Het werden er 8 en Baukje kwam 2 uur nadat moeders nummer 7 had gehad.

Op 24 juni mocht ik Baukje gaan halen en kon ze kennis maken met Betsie en Bertha. We hebben ook nog Boris maar dat is een oude hond van 15 jaar die je geen plezier meer doet om met een pup kennis te laten maken laat staan met elkaar spelen. Boris heeft wel even aan Baukje gesnuffeld en daarna vond hij het wel goed.


Baukje is naar de puppy cursus en gehoorzame huishond cursus geweest, beide met goed resultaat afgerond. Bij de gehoorzame huishond was ze zelfs beste van de groep. Baukje is een leergierige hond die graag wilt werken voor de baas.

Veld oefening, af blijf op 5 meter afstand

 

Baukje groeit op met Betsie en Bertha, ook zijn er een aantal katten en daar is Baukje compleet idolaat van. Probleem is dat de katten niet idolaat van Baukje zijn.

Baukje is ook een ondernemend type, springt boven op de mesthoop en op het bureau van Anneth, de dierenarts assistente.

 

Op 13 maanden is Baukje geröntgend op heupen,ellebogen en de rug. Heupen en ellebogen moeten om te beoordelen of dat Baukje geschikt is om moeder te mogen worden, uitslag HD vrij (is heupen) en ED vrij (is ellebogen). Ik zelf laat ook de rug beoordelen dmv een röntgen foto en deze was ook goed. Baukje is DM vrij door vererving van beide DM vrije ouders.

Op 18 maanden is Baukje in Duitsland gekeurd voor ras standaard. Baukje voldoet ook aan de ras standaard. Vanaf de 20 maanden mag Baukje gedekt worden, dat betekend dat zij gedekt zal worden met de loopsheid die ergens midden in 2019 verwacht wordt.